Binnenland

Vrouw bekent: ‘Ik heb TPO-verslaggever onder dwang foto’s laten wissen’

22-02-2015 20:05

Update: de organisatie heeft inmiddels gereageerd.

 

s111s211_edited-1

 

De vrouw die ervoor heeft gezorgd dat TPO-verslaggever Robert Engel afgelopen zaterdag op een bijeenkomst van Zwarte Piet Niet door meerdere mensen werd bedreigd en onder druk gezet om zijn foto’s te wissen, geeft haar daad openlijk toe op Facebook. De vrouw wordt op Facebook aangesproken door iemand die zegt ‘erg trots te zijn op strijder Naam Voornaam’ die ‘eigenhandig een racistische “journalist” uit de zaal verwijderde’.

In reacties hierop geeft zij ook toe dat Engel ‘in de tussenruimte onder enige dwang zijn foto’s heeft gewist’. Deze daad van censuur wordt vervolgens door anderen bejubeld.

De reden dat Engel uit de zaal werd ‘verwijderd’ was niet omdat hij zich ook maar aan iets schuldig maakte, maar door anderen werd beschuldigd van ‘racisme’ waarop kennelijk iemand vond dat er geen ‘racisten’ in de zaal mochten zijn.

ThePostOnline en de verslaggever in kwestie zullen maandag bij de politie aangifte doen van bedreiging. De volledige naam van de verdachte is uiteraard bekend bij de redactie.