Buitenland

Video: IS paradeert met gevangen Koerdische strijders in kooien

14-02-2015 11:59

Op videos’s die gisteren verspreid werden door een aan ISIS gelieerde mediagroep is te zien hoe een zeventiental gevangengenomen Koerdische Peshmergastrijders in kooien door de straten wordt geleid. Dat meldt de SITE Intel Group. De lugubere processie doet denken aan de verbranding van de Jordaanse piloot die eerder deze maand naar buiten kwam. De angst bestaat dan ook dat de Koerden hetzelfde lot te wachten staat.

Provincie Kirkuk

Op de video is te zien hoe de gevangenen worden beschimpt door omstanders terwijl ze hun lot tegemoet zien in de kooien die op auto’s worden rondgereden. Eerder werd gemeld dat de processie plaats zou hebben gevonden in de stad Kirkuk, op de rand van de olierijke regio die in handen is van de Koerden. Naar nu blijkt is het waarschijnlijk dat het plaats vond in het Hawija district, ten zuidwesten van die stad, maar wel in de Kirkuk provincie. De regio kreeg de afgelopen weken weer zware aanvallen van IS te verduren, zo weet de Daily Mail.

IS(IS) is bezig met een aantal nieuwe offensieven nu de druk op de ‘Islamitische Staat’ -ook militair- steeds verder wordt opgevoerd. De Jordaanse strijdkrachten voerden verschillende extra aanvallen uit in reactie op de dood van haar piloot.