Binnenland

Omwonenden megamoskee woest op gemeente Gouda

13-02-2015 07:31

Omwonenden van de Megamoskee in Gouda zijn razend op hun burgemeester en wethouders, die zonder overleg met de buurt al groen licht hebben gegeven voor de bouw ervan. Dit schrijft De Telegraaf.

Onafhankelijk voorzitter en CDA-prominent Wim Deetman plaatste de buren tijdens een bewonersavond in het door politieagenten bewaakte ’Huis van de Stad’ voor een voldongen feit: “Het draait vanavond om vragen en antwoorden. De gemeenteraad besluit alleen over de kredietaanvraag van de school en het kinderdagverblijf.”

Een bewoonster noemde de gang van zaken na afloop ‘om te huilen’. Ook Jeroen van Walstijn van de actiegroep ’Gouda Noord zoals het hoort’ is boos. “Achteraf meepraten. Het stadsbestuur dendert lekker verder.”

De hele ‘vrouwenkwestie’ kwam niet aan bod tijdens de avond, zo meldt de krant. De vrouweningang was zelfs geschrapt uit de presentatie van de architect.

Megamoskee-woordvoerder Said Boukayouh, die eerder stelde bang te zijn voor ’potentiële conflicten’ met dames, deed kritische noten in de media al af als “miskenning van de Nederlandse rechtsstaat”. Hij wil respect en acceptatie van de buurt voor de komst van het islamitisch centrum. “Als het hier in Gouda kan, dan kan het overal,” aldus Boukayouh.