Opinie

Humor: Volkskrant-journalisten proberen racisme op TV te spotten

06-02-2015 09:11

Scoop in de Goed Volk-courant! Er zitten te veel blanke mannen in NTR College Tour! WAT ERG!!!1 Dat hebben de journalisten van de Volkskrant, serieus, eigenhandig geteld en daarom is dat nu groot nieuws in de Volkskrant. 

Waarom dat nieuws is blijft onduidelijk, ze hadden evengoed kunnen tellen hoeveel van de in de afgelopen weken gevallen sneeuw wit is (100 procent) aangezien er in Nederland nou eenmaal te weinig interessante allochtone en/of vrouwelijke televisietalkshowgasten zijn waar je vrij weinig aan doet, maar oude printmedia blijven oude printmedia, dus weet je het nooit qua lolwut-content.

Je moet toch wat met 150 journalisten (90 procent blank, lol) als je oplage blijft dalen en het vertrouwen in je medium wegsmelt als (blanke) sneeuw voor de (gele) zon.

De vraag die zich nu aandient: zijn ze bij de Volkskrant wellicht bezig met het ontwikkelen van een papieren versie van Joop.nl?

Antwoord: ja! Lees dit bizarre opinie-artikel maar eens, waarin wij allemaal worden beschuldigd van neokoloniale slavenonderdrukking omdat we de verkeerde chocolade eten, ofzoiets. Staat gewoon onder de sectie ‘nieuws’, dus niet onder de sectie ‘opinie’. Veel Jooper wordt het echt niet.

Rest natuurlijk nog de vraag: krijgt de Volkskrant nu ook subsidie en/of ledengeld van de VARA? Of zou de beslist objectieve en niet heel linkse stichting voor media en democratie gewoon negen ton lappen?

Het antwoord staat vast in het eerstvolgende (feitenvrije) Vonk-artikel door Loes Reijmer of Sterre Lindhout.

Op naar de volgende kwartaaloplagedaling!