Binnenland

ChristenUnie-jongeren wilden prostitutiebezoek ‘positief zetje’ geven

06-02-2015 13:05

De ChristenUnie-jongeren die afgelopen weekend actie voerden op de Amsterdamse wallen, wilden met hun actie het prostitutiebezoek juist een ‘positief zetje’ geven in de goede richting. Dat vertelde Erik-Jan Hakvoort, voorzitter van PerspectieF, de CU-jongerenorganisatie, op Amsterdam FM. Prostitutievakbond PROUD was niet blij met de actie.

‘Laat ons rustig werken’

Mariska Majoor, de voorzitter van de vakbond voor ‘sekswerkers’, zei eerder over de actie dat christenfundamentalisten de klanten bang maakten. Ze sprak van een “nieuw hoogtepunt in de kruistocht tegen prostitutie”.

De jongerenafdeling van de ChristenUnie staat milder tegenover prostitutie dan de Amsterdamse afdeling van de partij zelf, die fel tegenstander is van prostitutie. Hakvoort begrijpt de negatieve reactie van de vakbond wel, zegt hij nu. Hij stelt echter dat hun actie juist positief bedoeld was voor de legale sekswerkers, zo meldt AT5, “Omdat op het moment dat deze industrie schoner wordt [..] dan zul je merken dat ook klanten veel eerder zullen gaan kiezen voor inderdaad die vrijwillige, schone prostituees”.

Gemeentelijke raamexploitatie

De gemeente Amsterdam is inmiddels bezig om te kijken of ze een eigen prostitutiebedrijf kan opzetten, zo leerden we gisteren. Hiermee kunnen sekswerkers “een belangrijke stap zetten naar meer zelfstandigheid en onafhankelijkheid”, schrijft de gemeente.