Binnenland

‘Beveiliging Media Park is een lachtertje’

30-01-2015 06:45

De beveiliging van het Media Park is een lachertje. Dit zeggen experts volgens De Telegraaf al jaren. Na de moord op Fortuyn werd er enige tijd strenger bewaakt, maar inmiddels is de beveiliging sterk teruggeschroefd.

Zo is er geen enkele controle meer bij de twee ingangen van het park. Ook zitten bij de belangrijkste gebouwen van de NOS en RTL, van waaruit dagelijks live programma’s worden uitgezonden, ’s avonds slechts enkele onbewapende beveiligers achter onbeschermde recepties.

Ook de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes zei donderdagavond al dat de beveiliging te wensen overlaat.

Opgeschroefd

Het AD schrijft dat de beveiliging juist weer enigszins was opgeschroefd sinds de aanslagen in Parijs begin deze maand. Zo wordt er vaker gefouilleerd door agenten. Toch had de NOS van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding te horen gekregen dat men zich geen zorgen hoefde te maken.

Journalisten

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft in een verklaring laten weten direct overleg te willen met Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof en de burgemeesters van Hilversum en Amsterdam over de veiligheid van redacties.

Lees hier alles over de gijzeling bij de NOS.

Controle

Sinds de gijzeling van donderdagavond is het toezicht op het Media Park verscherpt. Bij de ingang worden vrijdagochtend alle auto’s van mensen die het park op willen gecontroleerd en moeten mensen aantonen wie ze zijn. Ook is er veel politie op het terrein aanwezig.