Binnenland

Gevluchte vrouwenhandelaar ook in Turkije veroordeeld

28-01-2015 07:32

De beruchte vrouwenhandelaar Saban Baran lijkt veroordelingen te sparen. In enkele jaren tijd heeft de naar Turkije gevluchte crimineel vier veroordelingen op zijn naam weten te schrijven.  Dit schrijft De Telegraaf. Ook in Turkije blijkt hij inmiddels schuldig te zijn bevonden aan zware mishandeling, waarvoor hij twee jaar en zes maanden celstraf heeft gekregen.

Eerder werd Baran ook al tot ruim twee jaar cel veroordeeld wegens witwassen en afpersen. Dat blijkt uit antwoorden van het Comité van Ministers van de Raad van Europa op vragen van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Baran gaat in hoger beroep tegen beide straffen.

In 2008 werd Baran door de rechtbank van Almelo tot acht jaar cel veroordeeld wegens het vernederen, verkrachten, mishandelen en uitbuiten van vele tientallen vrouwen.

In september 2009 wist hij naar zijn geboorteland Turkije te vluchten door een fout van het gerechtshof in Arnhem. Hierna doken regelmatig foto’s van hem op op Facebook, waaruit bleek dat hij als god in Frankrijk leefde.