Weten & Tech

Android app laat je hoofd van Wilders in prullenbak gooien

28-01-2015 20:58

wilders-head game Screen Shot 2015-01-28 at 20.51.32 “Totaal gestoord en ziek”, zo omschrijft PVV-leider Geert Wilders de ‘strategy game’ Cut Wilders Head in the Trash, die sinds maandag voor Android beschikbaar is in de Google Play store. In de af moet je het hoofd van Wilders op de juiste manier in een bakje laten vallen door de juiste touwen door te snijden.

Ervaren mobiele gamers herkennen in de gameplay het klassieke spel Cut the Rope, waarin je snoepjes in de bek van je groene huisdier ‘Omnom’ moet zien te mikken. ‘Cut Wilders’ is heel wat minder aantrekkelijk en is volgens de eerste commentaren ook amper speelbaar.

Maker ‘Mocro Mania’ zet in de omschrijving:

Geert Wilders is a racist & fascist Dutch politician. In this game is a very addictive game where you have to throw the Dutch Politician Geert Wilders in the Trash. There are 30 levels to complete.

In de reviews lezen we het eerste commentaar van ‘gebruikers’:

Slecht spel Als je dan een statement wil maken, zorg dan wel dat het tenminste een goed werkend spel is. De controls zijn unduidelijk en de resolutie is laag

Reactie Wilders

Games in de Play Store

Voor de Google Play store hanteert Google een beleid dat verschilt met dat van Apple in hun app-store: een veel losser beleid waarbij games doorgaans na klachten pas verwijderd worden. Dit in tegenstelling tot Apple dat alle games eerst aan een inspectie onderwerpt voor ze in de app-store mogen komen. Zo werd eerder het -eveneens vrij rudimentaire- spel ‘Bomb Gaza’ door Google uit hun app-winkel gehaald nadat er vrij snel klachten over kwamen..