Buitenland

Weerdienst zegt sorry voor uitblijven sneeuwstorm

27-01-2015 15:03

New York zette zich schrap. Het had de grootste (sneeuw)storm moeten zijn sinds de tropische storm Sandy de stad in 2012 lam legde. De stad kan echter opgelucht ademhalen. De beloofde #Snowmageddon is uitgebleven en de weerdiensten zeggen ‘sorry’.

Volgens de Weather Service is de storm verder naar het oosten verschoven en valt er veel minder sneeuw in de stad dan van tevoren werd verwacht. Kustgebieden verder naar het oosten hebben wel met guur weer te kampen. Harde wind zorgt daar voor sneeuwdriften. Inmiddels heeft de gouverneur van de staat New York het verkeersverbod dat hij had ingesteld weer opgeheven. “De wegen zijn begaanbaar, maar het is nog steeds gevaarlijk,” zei hij er wel bij.

Vooraf werd er nog gesproken van “een van de grootste sneeuwstormen ooit”. Bill de Blasio, de burgemeester van de metropool, maakte zich grote zorgen over de sneeuwstorm die de wereldstad volledig lam zou leggen. “Mijn boodschap aan New Yorkers is dat zij zich moeten voorbereiden op iets ergers dan zij ooit hebben gezien.” Dat blijkt achteraf dus wel allemaal mee te vallen en de kritiek daalt inmiddels ook al neer op de burgemeester, die toch al zo onder vuur ligt. Daar trekt hij zich niets van aan. “Better safe than sorry.”