Binnenland

Dochter liquidatieslachtoffer vreest voor eigen leven

27-01-2015 06:49

De 28-jarige dochter van de 60-jarige Beyhan Demircim, die begin deze maand op een balkon in Geuzenveld geliquideerd werd, vreest dat de moordenaars het ook op haar en haar zoontje voorzien hebben. Dit zegt ze in de Turkse krant Haber Türk, aldus De Telegraaf.

Ook vermoedt ze dat de afrekening te maken heeft met de liquidaties van Ali Akgün en Vedat S. in Istanbul. “De moorden in Istanbul worden in verband gebracht met mijn man. Hij heeft een strafblad voor iets wat twintig jaar geleden is gebeurd, maar werkt tegenwoordig bij een telefoonbedrijf. Ik begrijp niet waarom deze aanslag is gepleegd, maar vrees dat de verantwoordelijken het ook op mij hebben voorzien,” aldus de vrouw. Ze vervolgt: “Ik ben bang dat degene die mijn moeder heeft vermoord, het ook op mij en mijn zoontje heeft voorzien.”

De politie stelde eerder dat liquidatie in Nieuw-West waarschijnlijk bewust gericht was op de doodgeschoten Turkse vrouw. Een persoonsverwisseling wordt door de recherche onwaarschijnlijk geacht.

In de zaak Akgün heeft de Turkse politie maandag zes arrestaties verricht. Ook zou er een wapen zijn gevonden bij een huiszoeking, meldt CNN Türk. Het is niet duidelijk of het om het moordwapen gaat. Akgün werd in december achter het stuur van zijn Bentley doodgeschoten.