Binnenland

Schippers wil PvdA-leden toespreken

16-01-2015 07:10

Minister Schippers van Volksgezondheid wil komend weekeinde de leden van de PvdA toespreken tijdens het congres van de sociaaldemocraten. “Ik zou de feiten nog wel eens helder op een rijtje willen zetten, want er zijn ook veel fabels”, zei de VVD-bewindsvrouw tegen De Telegraaf.

Ook de PvdA-fractie in de Tweede Kamer spreekt van “spookverhalen” die de ronde doen. “Zelfs dat je in noodgevallen niet altijd met de ambulance zou mogen als je de verkeerde polis hebt. Pertinente onzin”, zei Kamerlid Bouwmeester tegen de krant. Spoedzorg is uitgezonderd van het inperken van de vrije artsenkeuze.

De achterban van de PvdA heeft het moeilijk met de plannen voor een budgetpolis met beperkte artsenkeuze. Op het partijcongres komen dit weekend voorstellen om de plannen helemaal van tafel te vegen.

Uit een enquête die televisieprogramma EenVandaag donderdag hield, bleek dat ongeveer driekwart van de leden van de PvdA tegen de zorgwet van minister Schippers is. De leden vinden vooral de verdere inperking van de vrije artsenkeuze onaanvaardbaar.

Anp/TPO