Binnenland

PvdA-stadsdeelvoorzitter wil speciaal veldje voor schietende criminelen

16-01-2015 12:18

Hij heeft het ermee gehad en het moet maar eens ophouden. Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud (PvdA) van Amsterdam Nieuw-West is de liquidatiegolf in Amsterdam helemaal beu en pleit voor een opzienbarend alternatief. “We moeten maar een terrein voor dit soort criminelen beschikbaar stellen, waar ze elkaar kunnen afschieten. Ik weet het anders ook niet meer.” Of heeft de krant van Wakker Nederland het iets te scherp opgeschreven?

Gekken verknallen veiligheid Amsterdam

In de Telegraaf zegt Baâdoud dat alle pogingen die de stad doet om het veiliger te maken in Amsterdam te niet worden gedaan.
 

“Ik word hier echt schijtziek van. Alle moeite die je doet om een wijk veiliger te maken, wordt door enkele gekken verknald. Ik ben het echt helemaal zat en dat nu ook weer familie van een crimineel het slachtoffer is, maakt het des te erger. We moeten maar een terrein voor dit soort criminelen beschikbaar stellen, waar ze elkaar kunnen afschieten. Ik weet het anders ook niet meer.”

 

Ingeluisd

Tegen ThePostOnline vertelt Baâdoud vandaag dat hij het inderdaad zat is dat zijn inwoners geconfronteerd worden met zware criminelen. Maar een serieus plan om een gebied af te zetten voor criminelen, dat is er niet. Hij is van mening dat de krant hem ‘er een beetje heeft ingeluisd’. “Ik werd gebeld door de Telegraaf om te reageren op de liquidatie en ik zei dat ik woedend was. Deze gasten moeten wegblijven uit de wijken. Gekscherend zei ik dat als ze elkaar zonodig moeten afknallen dat ze dat maar in de polder doen, en niet in onze straten.”

Volgens Baâdoud is hij niet van plan om burgemeester Van der Laan een plan voor te leggen waarin criminelen elkaar op een achteraf veldje te lijf mogen gaan.

Geuzenveld

Afgelopen woensdag nog werd een 60-jarige Turkse vrouw in de wijk Geuzenveld doodgeschoten. De vrouw stond op haar balkon in een nieuwbouwcomplex aan de Pieter van der Werfstraat toen er vanaf straat werd geschoten met een automatisch wapen. Er bestaan vermoedens dat de vrouw de schoonmoeder is van een Amsterdamse crimineel. De politie sprak in elk geval van een ‘doelgerichte aanslag’.