Binnenland

Weer een Moszkowicz uit ambt gezet

15-01-2015 07:11

De Raad van Discipline, het tuchtcollege voor advocaten, heeft opnieuw een telg van de beroemde advocatenfamilie Moszkowicz geschrapt van het tableau. Na Bram mag nu ook David Moszkowicz (61) niet langer als advocaat optreden. Dit schrijft De Telegraaf.

Moszkowicz kan nog tegen de uitspraak in beroep gaan. Hij heeft hier 30 dagen de tijd voor. In dat geval kan hij voorlopig nog als advocaat blijven werken.

Eerder werd zijn broer Bram Moszkowicz al uit het ambt gezet. Een andere broer, Robert Moszkowicz, liet zich zelf schrappen van het tableauna in opspraak geraakt te zijn.

De Raad van Discipline in Den Bosch oordeelde maandag over een klacht die was ingediend door de nabestaanden van iemand die door een misdrijf om het leven was gekomen. De nabestaanden lieten zich bijstaan door David Moszkowicz. Later bleek echter dat hij ook de advocaat was van één van de verdachten in deze zaak.

Een lid van de Raad van Discipline bevestigt dat er een advocaat geschrapt is van het tableau, maar wil niets zeggen over diens identiteit.