Nieuws

Blendle Krantenoverzicht 13 januari

13-01-2015 09:12

De Telegraaf: Amsterdam in het vizier van terroristen
Ja, Amsterdam wordt weer genoemd, maar op een plek waar je absoluut niet genoemd wil worden: in een onderschepte oproep van IS om aanslagen te plegen in eigen land. “Je zult het zien als je wordt besmet met (het radioactieve, red.) Cesium-131 in de straten en de treinstations in Rusland, Boston, Dallas, Virginia en Amsterdam.”

Het Parool: ‘Mijn vader wil nu PVV stemmen’
Op de avond van de aanslag op Charlie Hebdo belt Merijn Henfling (35) met zijn ouders. Zijn vader (64) zegt: “Jongen, ik ben om, ik ga PVV stemmen.” Merijn is teleurgesteld en besluit hem te interviewen voor Het Parool. Een prachtig gesprek tussen vader en zoon. “Ik ben geen wereldburger zoals jij. Ik woon in een ander stukje Nederland.”

nrc.next: Joost Zwagerman heeft spijt van uitzenden Submission
Joost Zwagerman presenteerde de Zomergasten-aflevering waarin Ayaan Hirsi Ali te gast was en Submission werd uitgezonden, de film die in 2004 zou leiden tot de moord op Theo van Gogh. Tien jaar later komt Zwagerman erachter dat verschillende mensen hun naam van de aftiteling hadden gehaald. “En die medewerkers waren niet in beeld. Ik wel.”

krantjes 13 januari

Trouw: Hoe PvdA-raadslid Bert van der Roest geld van de daklozenkrant verduisterde
In de lokale media staat Bert van der Roest bekend als roofraadslid, steelsocialist, graaier van het jaar en daklozendief. Hij stal van de armen om de rijken (zichzelf) te helpen. “Toen ik begon met dit geld te stelen had ik me moeten realiseren dat ik ooit tegen de lamp zou lopen.” Een interview met de man die tussen de 40 en 70 duizend euro van de armen stal.

AD: Leden beruchte motorclubs nu ook in voetbalstadion
De clubs ontkennen, maar anonieme getuigen onderschrijven het politierapport waarin staat dat er steeds meer bendeleden worden gespot op de tribunes in het betaalde voetbal. “Ik heb gezien dat Satudarahleden drugs dealden in het stadion. De vrees bestaat dat zij harde kern-supporters proberen in te lijven.”

NRC Handelsblad: Boko Haram gebruikt jonge meisjes voor zelfmoordaanslagen
Terwijl wij ons in Europa bezighouden met de aanslagen in Frankrijk, gaat de islamitische terreurgroep Boko Haram steeds meedogenlozer te werk in Nigeria. In 2015 zijn al duizenden doden gevallen door deze moslimextremisten en afgelopen weekend gebruikten ze meisjes tussen de 10 en 12 voor zelfmoordaanslagen.

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle