Buitenland

‘Hayat Boumeddiene inderdaad in Syrië’

12-01-2015 08:22

Hayat Boumeddiene, de Franse vrouw die verdacht wordt van medeplichtigheid aan de aanslagen in Parijs vorige week, zou zich inderdaad in Syrië bevinden. Dit meldt The Australian. Boumeddienne zou zaterdag telefoongesprekken hebben gevoerd vanuit IS-bolwerk Raqqa.

De 26-jarige was gehuwd met Amedy Coulibaly, de supermarktterrorist die donderdag in Parijs een politieagente doodde en vrijdag vier gijzelaars doodschoot, voor hij zich in een kogelregen stortte. Coulibaly gebruikte de auto van Boumeddiene bij de aanslag op de agente.

Er werd een tijd verondersteld dat de twee gezamenlijk opereerden. Vrijdag werd, tijdens de gijzeling in de supermarkt, een opsporingsbericht van hen beiden verspreid.

Naar nu blijkt is de vrouw een week eerder echter al via Madrid naar Istanbul gevlogen, waarvandaan ze de grens met Syrië is overgestoken. Volgens The Australian werd ze op haar reis naar Turkije vergezeld door de 23-jarige Mehdi Sabri Belhoucine, een Fransman die door de veiligheidsdiensten in de gaten gehouden werd.

Het signaal van de mobiele telefoon die ze vorige week in Turkije aanschafte, werd zaterdag waargenomen in Tel Abyad, vlak bij Raqqa.

Lees ook: ‘Supermarktterrorist’ Coulibaly eist postuum verantwoordelijkheid op
Lees ook: Wapens gevonden in appartement Coulibaly