Buitenland

Britse prins Andrew genoemd als dader in misbruikschandaal

02-01-2015 15:00

Een vrouw heeft verklaard dat ze als minderjarige seks heeft gehad met de Engelse prins Andrew. Ze zou door een rijke Amerikaanse man zijn uitgeleend als seksslaaf aan rijke vrienden, onder wie de prins. Dat schrijft de Britse krant The Guardian vrijdag. 

De beschuldiging duikt op in een Amerikaanse rechtszaak tegen de Amerikaanse man, Jeffrey Epstein. Hij is veroordeeld voor seks met een minderjarige.

Tussen 1999 en 2002 zou de vrouw ook zijn gedwongen om seks te hebben met andere mensen. Ze zou meermaals zijn misbruikt door de jongere broer van prins Charles, de kroonprins van Engeland.

De prins en het Britse koningshuis hebben nog niet gereageerd op de beschuldiging.

Een woordvoerder van het paleis liet weten “dat er nooit commentaar wordt geleverd op lopende rechtszaken”.

In 2006 werd een zaak gestart tegen Epstein, die volgens openbaar aanklagers zeker veertig jonge vrouwen had betaald voor seks.

In 2008 sloot Epstein echter een deal met de aanklagers. Hij werd slechts berecht voor één zaak, waarin hij een veertienjarig meisje had voorgesteld te betalen voor seks. Hij kreeg 1,5 jaar cel en zat 13 maanden uit.

Sindsdien heeft Epstein met veel slachtoffers een regeling getroffen, zonder dat de rechter daaraan te pas kwam. Twee vrouwen begonnen echter een zaak tegen de aanklagers, omdat die de rechten van de slachtoffers zouden hebben geschonden door hun niet op voorhand te vertellen over de deal met Epstein.

Vorige week sloten nog twee vrouwen zich aan bij het duo en diende een aanklacht in. In de verklaring van een van deze twee vrouwen komt het misbruik door de prins naar voren.

Anp