Buitenland

Videotestament van Nederlandse zelfmoordterrorist al Hollandi online

30-12-2014 17:11

Van de Nederlandse zelfmoordterrorist die zich begin november opblies vlak bij de Iraakse hoofdstad Baghdad is een video online verschenen. ThePostOnline wist eerder al te melden dat het gaat om een jongeman die zich Abu Abdallah al Hollandi noemt. Verschillende media, waaronder de SITE Intelgroup maken melding van de nieuwe video.

‘Profeet neemt afstand van elke moslim die leeft tussen de ongelovigen’

In een tekst -zijn ‘wilsbeschikking’ of testament- die al Hollandi voorleest roept hij moslims in Nederland op on de Islamitische Staat te steunen, “de profeet neemt afstand van elke moslim die leeft tussen de ongelovigen”. Verder bekritiseert hij de moslims in Nederland; “En jullie hopen dat deze ongelovigen jullie zullen prijzen en moderne moslims vinden”. “Bij Allah: steun de Islamistische Staat!”, zo leest hij ongemakkelijk met een zware zuidelijke tongval op van een voorgeschreven tekst.

 

[jwplayer mediaid=”353436″]

 

Maastrichtenaar

De zelfmoordterrorist, zou volgens de Limburger een Maastrichtenaar zijn geweest. Uit die berichten op social media viel op te maken dat het om de Marokkaanse Nederlander Sultan Berzel gaat.

In een uitzending van de Limburgse zender L1 kwam de vader van de jongen in beeld, hij wil laten zien hoe klein de stap is van gewone Maastrichtse jongen naar Syrië-ganger. Zoals Sultan zijn er zo veel, zo waarschuwt vader Abdessamad. “Ik zou hem nooit, nooit hebben laten gaan”, hij “Hij was maar een paar kilootjes. Ik hoop dat dit niet gebeurt met andere kinderen”.