Bladen

Blendle krantenoverzicht: 22 december

22-12-2014 09:34

De Standaard: Ismaaiyl Brinsley nam wraak op de politie

Een zwarte man schoot in New York twee agenten in hun dienstwagen dood. De moord zet, in de nasleep van het zwarte protest tegen het politiegeweld, de rassenrelaties op scherp. Volgens de politievakbond kleeft het bloed aan de handen van de betogers en burgemeester. 

de Volkskrant: Het magazijn achter bol.com

Alle bestellingen bij bol.com (en andere grote webwinkels) worden verwerkt door Docdata. Liefst 52 miljoen bestelligen per jaar. ‘Toen bol.com koelkasten en vaatwassers wilde versturen per post moesten ze even slikken.’

nrc.next: En opeens vertelde hij dat er smeergeld was betaald

Het zit bestuurder Hedy van den Berk van de Rotterdamse woningcorporatie Havensteder niet bepaald mee. Kreeg ze eerst te maken met een frauderende bestuurder, nu bleek haar kasbeheerder steekpenningen aan te nemen. Hoe ze erachter kwam? Live op televisie, bij de verhoren door de parlementaire enquêtecommissie.

AD: Deze topman schenkt zijn jaarsalaris aan een goed doel

Hij is multimiljonair, rijdt in een Maserati en drinkt wijnen van de exclusiefste chateaus. Maar toch is Chris Oomen een behoorlijk atypische verzekeraar. Met zijn DSW staat hij los van de vier grote verzekeraars van Nederland en behaalt hij een spectaculaire groei. Hij geeft bijvoorbeeld de verzekerden geld terug aan het eind van het jaar.

VARAgids: ‘Pauw zou dezer dagen gehakt van mij maken, en terecht’

Vijf jaar na Vijf jaar later blikt Beau van Erven Dorens terug op zijn carrière. Hoe hij op zijn bek ging als kandidaat in Sterren Dansen op het IJs en zich liet hypnotiseren in de Nieuwe Uri Geller. “Als in een apenkooi ben ik de afgelopen vijf jaar van programma naar programma gesprongen, op zoek naar succes.”

nrc.next: ‘De groei was eruit, we werden niet beter’

Tijs van den Brink interviewt Tijs van den Brink. En voor het eerst spreekt hij over het einde van zijn talkshow Knevel & Van den Brink. Dat einde kwam voor direct betrokkenen niet echt als een donderslag bij heldere hemel: “Wij maakten in augustus ons programma in de overtuiging dat het ons laatste seizoen was. Niet voor 100 procent zeker, maar wel voor 99 procent.”

Joris Bellwinkel/Blendle