Nieuws

Blendle krantenoverzicht 19 december

19-12-2014 09:18

AD: Kabinet gaat nu de sluiproute proberen
De zorgplannen van minister Edith Schippers komen er. Dan maar zonder steun van de Eerste Kamer. Via een ‘bestuurlijke maatregel’ kan de wet er namelijk ook komen, maar dan hoeft de Eerste Kamer géén toestemming te geven. Slinks, uiterst dubieus en bovendien een schoffering van de senaat.

de Volkskrant: Waarom Adri Duivesteijn tegen de zorgwet stemde
Op zijn dossier stond al ‘uitbehandeld’ toen een arts zei: we gaan voor u knokken. Senator Adri Duivesteijn (PvdA) stemde niet voor niets tegen het afschaffen van de vrije artsenkeuze. “Ik heb zelf de kwetsbaarheid, de diepe onzekerheid ervaren die je als patiënt overvalt als je afhankelijk bent van één arts.”

Ook interessant: Op basis van gesprekken met direct betrokkenen in VVD en PvdA maakt de Volkskrant deze reconstructie van de kabinetscrisis. Dan slaakt Mark Rutte in het Torentje een verwensing: “Nee!”

TPO Magazine: Dit is de PvdA leider in de Eerste Kamer die de controle kwijtraakte
De PvdA-aanvoerder in de Eerste Kamer, Marleen Barth, is de regie kwijt. Drie senatoren van haar partij stemden onverwacht tégen de zorgwet van minister Schippers (VVD). Daarmee ontstond een heuse crisis. Kennelijk wist ze niet wat er binnen haar eigen fractie broeide. Een profiel.

NRC Handelsblad: Het ging te goed bij De Telegraaf
De bomen reikten lang tot de hemel. Hyves werd gekocht voor 43 miljoen euro en de oplage bleef stijgen, maar de blaadjes verwelkten en dat is even wennen. “Met heel veel digitale dingetjes die niks bijdragen moet je gewoon stoppen.”

nrc.next: Het rotjaar van Rusland
Je zal er maar wonen. Dat denk je steevast bij het lezen van deze lijst. Want in 2014 werden, in Rusland, Westerse producten moeilijker verkrijgbaar, werd onafhankelijk nieuws moeilijker te vinden en werd opkomen voor mensenrechten gevaarlijker. Nee, de Russen hebben geen makkelijk jaar gehad.

Het Parool: Ode aan Trouw, de enige échte club van Nederland
Rauw, ranzig en de hele nacht open: Trouw was de enige echte Amsterdamse club die meedraaide op wereldniveau. Alles over het bijna faillissement, de ommekeer en de magie die hing in dé club van onze hoofdstad.

Dagblad van het Noorden: Chirurg opereert beter na een kwartiertje gamen
Chirurgen die voor ze aan een kijkoperatie beginnen even een kwartiertje gaan gamen, maken minder fouten. Dat blijkt uit onderzoek. Voor chirurgen is er daarom nu een speciale warming up-game.