Nieuws

Blendle krantenoverzicht 18 december

18-12-2014 08:50

NRC Handelsblad: Drie dwarse PvdA’ers leggen bommetje onder kabinet
‘Er is vandaag iets heel erg mis gegaan.’ Zo verwoordde premier Mark Rutte het crisisgevoel in de coalitie. Want crisis ís het. Over de motieven van de drie PvdA’ers lopen de lezingen uiteen. Hoe kon het zó totaal en zó onverwacht misgaan bij de PvdA?

Trouw: Vier vragen over de val van de roebel
Vandaag zal Poetin in een persconferentie spreken over de economische problemen van zijn land. Rusland kraakt onder de val van de roebel. Wat is er precies aan de hand? En wat gaat er nu gebeuren?

de Volkskrant: ‘Met mijn hoofd in de container zei ik: Sss, stil maar’
Vandaag wordt in het Amsterdamse Sloterpark een Boom van Verdienste geplant om haar te eren. En terecht, want zij is de vrouw die twee maanden geleden een baby in een ondergrondse vuilcontainer ontdekte. Het speelt nog steeds door haar hoofd: Wat als ze die nacht niet zo laat was thuisgekomen van haar werk?

krantjes 18 december

NRC Handelsblad: Nederlands betalingssysteem krijgt 250 miljoen dollar
Adyen, nog nooit van gehoord? Het is de dienst waarmee bedrijven internetbetalingen gemakkelijker maken. Eén loket voor alle betalingen die een winkel wil afhandelen, of het nu met PayPal, Apple Pay, iDeal of één van de andere honderden betaalmethodes is.

de Volkskrant: Hij maakte de slechtste film van het jaar
Zijn artfilms werden door iedereen geprezen, maar hij kreeg alle critici over zich heen met films als Fimpje!, Het Bombardement, Ushi Must Marry en De Overgave. Bor Beekman interviewt regisseur Paul Ruven. “Het bombardement is kapot gemaakt door jou, Bor Beekman. Dat is bekend, de hele filmwereld weet dat.”

De Tijd: Einde van de homepage
Het belang van de homepage bij websites neemt in snel tempo af. Steeds meer bezoekers komen binnen via de achterdeur. Ze klikken op een rechtstreekse link via Facebook of Google. ‘Elke pagina op uw website is vandaag een homepagina. Maar niet iedereen heeft dat al begrepen.’

TPO Magazine: ‘Tien jaar na de tsunami ruik ik de dood nog’
Tien jaar geleden sleepte Jos Campman er na de tsunami met lijken. Nu is hij terug in toeristenparadijs Phuket. Over hoe dramatisch het toen was. En hoe weinig sommigen ervan hebben geleerd. ‘Tsunami? Niets mee te maken. Ik heb vakantie.’

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle