Buitenland

Amerikaan op vlucht voor politie na moordpartij in Pennsylvania

16-12-2014 00:05

Een man heeft maandagochtend (plaatselijke tijd) in de buurt van de Amerikaanse stad Philadelphia zijn ex-vrouw en zeker vijf andere mensen doodgeschoten. Vier doden zijn familieleden van de vrouw, meldden Amerikaanse media. Sindsdien is de man, een 35-jarige veteraan, op de vlucht.

Alle zes werden gedood in het district Montgomery bij de stad in de oostelijke staat Pennsylvania. De man doodde eerst zijn ex-vrouw en vluchtte vervolgens met zijn twee dochters van vijf en zeven jaar oud. Die zijn echter in de buurt gevonden en in veiligheid gebracht. De man bracht daarna elders de andere slachtoffers om het leven.

De man werd vervolgens belegerd in een huis in Souderton, maar wist te ontkomen. In het huis werd een zwaargewonde tiener gevonden. Die is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Waar de schutter nu is, is onduidelijk.

Update 09:00: De 35-jarige veteraan is nog altijd op de vlucht. Naar nu bekend is, doodde hij zijn ex-vrouw maandagochtend en nam zijn dochters mee. Die bracht hij naar de buren. Vervolgens doodde hij zijn ex-schoonmoeder en haar moeder in het nabijgelegen Lansdale. Weer iets verderop, in Souderton, vermoordde hij zijn ex-schoonzus, haar man en haar veertienjarige dochter. De zeventienjarige zoon van de vrouw overleefde de schietpartij.

Sindsdien is de man op de vlucht. Waarschijnlijk heeft de schutter maandagavond nog geprobeerd een auto te stelen in de buurt van Doylestown, zo’n 40 kilometer van Pennsburg vandaan. Een man die zijn hond uitliet werd met een mes bedreigd door een persoon in camouflagekleding, die voldoet aan de beschrijving van de schutter. De man wilde zijn autosleutels. De man met de hond had echter een wapen bij zich en schoot een paar keer op de autodief, die vervolgens vluchtte. De politie vermoedt dat hij ergens in de buurt van het dorpje Pennsburg is, en heeft bewoners geadviseerd binnen te blijven met de deuren op slot.

(ANP)