Binnenland

Bestuur PvdA Amsterdam Nieuw-West per direct opgestapt

15-12-2014 07:15

Binnen de PvdA is opnieuw onrust ontstaan in de eigen gelederen. Door onvrede en diepe teleurstelling over het optreden van het partijbestuur is het voltallige bestuur van de afdeling Amsterdam Nieuw-West, één van de grootste rode bolwerken van ons land, direct afgetreden. Dat meldt De Telegraaf.

De bestuursleden van het PvdA-bastion Nieuw-West hebben felle kritiek op het landelijk bestuur onder leiding van Hans Spekman, waar zij tevergeefs aanklopten voor hulp en ondersteuning.

“Onder onze leden was ontevredenheid ontstaan over de samenstelling van de kieslijst voor de bestuurscommissieverkiezingen van 19 maart van dit jaar”, aldus Miep van Diggelen, afgetreden voorzitter van het afdelingsbestuur Nieuw-West. “Dat bleef sluimeren binnen onze afdeling. Met een brief aan het landelijk partijbestuur hebben we begin dit jaar gevraagd een vertrouwenscommissie in te stellen.”

De reactie op dit hulpverzoek liet vervolgens drie maanden op zich wachten. Ook werd hen door de partijtop geen inzage gegund in de belangrijke aanbevelingen van de onderzoekscommissie in haar rapport, ondanks meerdere verzoeken.