Man steekt zichzelf in brand voor politiebureau Tilburg

12-12-2014 15:28

Met update – Een man heeft zichzelf in brand gestoken voor een politiebureau in Tilburg. Het gaat om het bureau aan de Stationsstraat in de binnenstad. Baliemedewerkers zagen hoe de man zich voor het bureau in brand stak, agenten verleenden volgens de politie direct eerste hulp. De man is inmiddels overgebracht naar een ziekenhuis.

‘Man kwam uit bureau’

Volgens ooggetuige Robbert van Gorp kwam de man uit het politiebureau, voordat hij zichzelf in brand stak. Dat zegt Van Gorp tegen ThePostOnline. “Ik keek toevallig uit het raam toen ik een kop koffie ging zetten en zag iets branden, het leek een doekje. Vervolgens brak er paniek uit, was er veel herrie en enorm veel rook. Daarna zag ik die volledig brandende meneer. Direct kwamen er van alle kanten politiemedewerkers aan met brandblussers en branddekens. Niet lang daarna is de man afgevoerd.”

Politiewoordvoerder Pierre-Ine Mattheussens kan bevestigen dat de man zichzelf bij de ingang van het politiebureau in brand heeft gestoken. Of hij daarvoor in het gebouw aanwezig was en wat daar eventueel de aanleiding voor was, zoekt zij momenteel uit.

Update: de man is volgens de politie in een Tilburgs ziekenhuis overleden.

Dit bericht wordt aangevuld