Nieuws

Blendle krantenoverzicht 12 december

12-12-2014 08:51

Trouw: Deze lesbienne stond op tegen Poetin
Op de Winterspelen – in Rusland nota bene – openlijk toegeven dat je lesbisch bent. Dan heb je karakter. De Canadese schaatster Anastasia Bucsis deed het. “Ik haatte het dat ik wist dat ik gay was terwijl ik het niemand vertelde. Ik zou het mezelf de rest van mijn leven verwijten als ik daar had gezwegen.”

En nu Ireen Wüst nog, die openlijk twijfelt over haar deelname aan het EK allround in – jawel – Rusland. De Volkskrant maakte de balans op. Boycot or not?

nrc.next: Het gruwelleven van gemartelde Abu
De marteltechnieken die de CIA toepaste op Abu Zubaydah gingen zo ver dat CIA-medewerkers begonnen te huilen en moesten overgeven. Twintig dagen in een kist, 83 keer gewaterboard, zijn oog verloren. Het resultaat? Niets. En Abu zit nog steeds gevangen.

de Volkskrant: Vermoord door je buren
Ruim vier jaar leefde Margo Pool zonder het te weten naast de vermoedelijke moordenaar van haar partner. Dat is ook niet zo vreemd aangezien ze maar één buur heeft in in het Spaanse spookdorp Santoalla do Monte. Wrok heeft ze echter niet: ‘De strijd die Martin bij leven voerde met de buren, was niet de hare geweest.’

De Telegraaf: ‘Dit kan heel Europa zingen’
Maar is dat een goed of slecht teken? De meningen over het lied waarmee Trijntje Oosterhuis volgend jaar Europa moet overweldigen, zijn verdeeld maar overwegend positief. ‘Dit zou echt kunnen winnen,’ aldus Mister Songfestival Cornald Maas. Maar ja, dat zegt hij ieder jaar.

De Standaard: Venezuela is zo goed als bankroet
En dat is niet zo gek aangezien de exportinkomsten van Venezuela voor 95 procent bestaat uit olie. Als de olieprijs met een dollar daalt, loopt het Zuid-Amerikaanse land gelijk miljoenen mis. ‘Een volle tank kost in Venezuela nog altijd minder dan een kopje koffie.’ Reken maar uit.

NRC: Wie te dik is, leeft korter
Voor veel dikke mensen is vet vervelend, maar ze voelen zich wél gezond. Maar: jongvolwassenen die veel te dik zijn zullen gemiddeld bijna 6 jaar korter leven dan leeftijdgenoten met een normaal gewicht. En in dat kortere leven zijn ze langer ziek.

HUMO: ‘Ik was bang om met mijn vader naar een feest te gaan’
“Van whisky werd hij aardig, van jenever werd hij naar, en hij dronk meestal jenever.” Prachtig interview in HUMO met Marc-Marie Huijbregts over zijn angst voor kinderen, zijn hekel aan gymles en zijn alcoholverslaafde vader. “Na de dood van mijn broer was mijn vader erg blij met nog een zoon, met mij dus. Dat ging snel over.”

Arnoud van der Struijk | Redactie Blendle