Weten & Tech

Gevonden voorwerpen op Mars

10-12-2014 12:15

Marsrover Opportunity landde op 25 januari 2004 op de rode planeet en zou een paar maanden meegaan. Tot ieders verrassing werkt het apparaat nog steeds. In tien jaar heeft het dan ook veel ontdekt. Wat te denken van een houten plank, waarvan de herkomst lang tijd een raadsel bleek? Op beeld van NASA blijkt zelfs dat er meerdere planken zijn gevonden.

houtenplank
Gelukkig brachten de Viking Orbiters uitkomst. Nadat die in de jaren zeventig van de vorige eeuw hun landingsvaartuigen op Mars hadden gedropt, bleven ze in een baan rond de planeet om van bovenaf de boel te fotograferen. Er bleken zich complete wouden te bevinden.
mars-tree
De laatste rover van die NASA op de rode planeet neerzette is Curiosity. Die toonde aan dat houthakken niet goed voor de gezondheid is. Grote vraag: gaat het hier om een afgehakte vinger, of om een deel van een standbeeld?
finger-mars
Mars Global Surveyor (MGS) cirkelde van 1996 tot 2006 boven Mars en deed grote ontdekkingen op het gebied van stromend water. Ook bracht het in kaart waarom al dat hout nodig was. Om te bouwen, zoals we zien op deze archeologische site. De contouren van een kasteel en een vooruitgeschoven post tekenen zich duidelijk af.
kasteel
Ook Marsbewoners willen vermaakt worden. Vandaar dat Curiosity een kennelijk verloren CD tegenkwam.
mars-golden-cd-disk
Curiosity ontdekte zelfs naar welke muziek men op Mars luistert. Deze stemsleutels van een inderhaast in de grond gestoken viool zijn wat dat betreft een prima aanwijzing.
mars-violin-knob-closeup
Mars Exploration Rover Spirit reed van 2004 tot 2010 succesvol op de planeet. Het leverde overduidelijk bewijs voor een vliegbasis. Grote hangardeuren zijn zichtbaar, zoals het licht van een ruimtevaartuig bij de deur rechts evident is.
2R318929995EFFB27MP1314R0M1
Helemaal zeker van de goede bedoelingen van de Marsbewoners kunnen we niet zijn. Want deze foto van Curiosity doet vermoeden dat de nazi’s vanaf die planeet hierheen kwamen. Of is het zo dat ze daarheen gevlucht zijn?
G7uXF9b
Zeker is inmiddels dat de Marsbewoners via deze door Mars Global Surveyor genomen foto landingsbanen toont waarmee men snel de aarde kan bereiken. Ze tonen een opvallende gelijkenis met de banen van Nazca in Peru.
MarsRunway-2011
Ondertussen ontkent het Witte Huis officieel dat Obama ooit op Mars is geweest. Twee chrononauten bevestigen echter daar te hebben gesproken met de president. Onderstaande foto met het hoofd van een standbeeld van Obama bevestigt dat eens te meer.
obamagevonden
Al het bovenstaande wordt natuurlijk in alle toonaarden ontkent door NASA. Sterker: die zwijgen gewoon. En als ze aangesproken worden verwijzen ze steevast naar patroonherkenning, en gooien als voorbeeld het wereldberoemde gezicht op Mars in de strijd. Face_on_Mars_with_Inset
Andere – betrouwbare sites – geven een prima en onafhankelijke blik op de materie. Zo is Ufo-Blogger een lichtend voorbeeld van een gezonde kijk op de materie, spreekt deze site over de hoax die maanlandingen heet boekdelen en houden we u hier bij ThePostOnline eveneens op de hoogte van versteende hagedissen op de rode planeet.