Nieuws

Blendle krantenoverzicht 5 december

05-12-2014 09:17

De Telegraaf: De Russische president verandert niet van sentiment
De westerse boycot, een vallende roebel, dalende olieprijzen en de internationale isolatie vanwege de annexatie van de Krim, ondanks dit alles blijft Poetin vasthouden aan zijn gevaarlijke hersenschim. Dit terwijl er binnenshuis sprake is van een opkomend kwaad: in de Kaukasus dreigt namelijk een heus kalifaat.

Trouw: Overname krant positief, maar niet erg innovatief
De Vlaamse krantenmakers rukken op in Nederland. En kopen de ene na de andere krant. NRC Handelsblad en nrc.next werden door Mediahuis overgenomen, iets dat niet meer was te voorkomen. Maar is die verovering wel goed voor de journalistiek? Zo luidt de kritiek.

Het Parool: De verkopen zijn goed, maar dat is niet waar Michiel van Egmond het alleen voor doet
Met twee bestsellers bereikte hij grote faam en nu heeft hij ook twee NS-publieksprijzen op zijn naam. Hij is inmiddels met een boek over Voetbal International gestart, al is hij ook gevraagd voor een biografie van Lenie ‘t Hart. Daarin heeft hij echter niet zo’n trek, vertelt hij in dit interessante gesprek.

De Telegraaf: Een kind leg je niet zomaar neer, vaak problemen in de familiesfeer
Een taboe binnen de familie, verkrachting, incest of angst voor eerwraak. Achter de meeste ter vondeling gelegde baby’s schuilt een niet gemakkelijke oorzaak. Daarom opende Barbara Muller met Stichting Beschermde Wieg dit jaar de eerste vondelingenkamer, met als uiteindelijke doel: Nederland wordt behoedzamer.

Trouw: Voor bordspellenbaas rinkelen de kassa’s
Een omzetstijging van 30 procent is in deze tijden, waar de meeste mensen vooral met apps spelen, ongekend. 10 miljoen verdient 999Games dit jaar, doordat wij nog willen spelen met elkaar. Maar eindbaas Michael Bruinsma vertelt: “Niet alles in het leven gaat om geld.”

nrc.next: Waarom je niet kunt veranderen van standpunt
Veranderingen van mening, dat lukt bijna niet. Omdat je alles wat botst met jouw wereldbeeld eigenlijk niet echt ziet. En dat is de schuld van jouw brein, vertelt Pepijn.

de Volkskrant: ‘Je hebt tien dagen om te beslissen of je het bedrijf van je vader wilt opfrissen’
Al jaren ziet zij haar naam bovenaan de verlanglijstjes van journalisten staan. Want hoe zit het nou met de rijkste Nederlander Charlene de Carvalho-Heineken en haar mysterieuze baan? Vandaag doorbreekt zij haar stilzwijgen, zodat wij een kijkje in de keuken kunnen krijgen.

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle