Binnenland

Advocaat van Moszkowicz dagvaardt burgemeester Van der Laan en deurwaarder

02-12-2014 17:19

Met update – Herman Loonstein – de advocaat van Bram Moszkowicz – dagvaardt de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan en de deurwaarder om te voorkomen dat de spullen van Moszkowicz uit zijn huis worden gehaald. Dat zegt Gabriël Meijers tegen ThePostOnline.

“Ik werd net geïnformeerd dat Mr. Loonstein de deurwaarder en de burgemeester morgenochtend om negen uur in kort geding heeft gedagvaard om het ophalen van de spulletjes van Mr M. morgenochtend om tien uur te voorkomen.”

Meijers wil de spullen laten verkopen.  Meijers heeft Moszkowicz bijgestaan in zijn tuchtzaken. Hij heeft vervolgens beslag laten leggen op de spullen van de ooit vermaarde strafpleiter, omdat Moszkowicz de rekening voor die bijstand nooit heeft betaald.

De kortgedingrechter in Alkmaar bepaalde maandag dat de inboedel van Moszkowicz mag worden geveild, op een eettafel met vier stoelen en een twee- en een driezitsbank na. Moszkowicz deed een vergeefse poging om het beslag eraf te krijgen, maar de rechter ging niet mee in die eis.

Het kantoor van Loonstein neemt vooralsnog de telefoon niet op.

Update 23.21 – Een kort geding tegen de gemeente Amsterdam is dinsdagavond laat echter ingetrokken, meldde een woordvoerder van de burgemeester aan het ANP. Moskowicz’ raadsman heeft volgens de gemeente gesteld dat de deurwaarder, die woensdagochtend om tien uur de inboedel in beslag wil nemen, niet bevoegd zou zijn om diens huis binnen te treden. Aangezien de deurwaarder bijstand krijgt van de politie en die onder gezag staat van de burgemeester, zou ook Van der Laan worden gedagvaard.

Lees ook

Moszkowicz mag eettafel en zithoek houden