Binnenland

Moeder patiëntje Zwarte Piet-naambordje: Het was een misverstand

01-12-2014 19:09

De moeder van het kind dat werd opgenomen in het Jeroen Bosch-ziekenhuis in Den Bosch is geschrokken van de reacties op sociale media nadat haar zoontje het naambordje ‘Zwarte Piet’ kreeg. Dat schrijft ze op Facebook. Eerder maandag deed een medewerker van de IND aangifte tegen het ziekenhuis.

Naambordje ziekenhuis

Op de buitenkant van de kamer waar het jongetje in het Ziekenhuis lag, stond ‘Zwarte Piet’. een woedende oom van het jongetje plaatste daar op Facebook een bericht over. Tegenover RTLNieuws verklaarde hij dat hij boos was om de gang van zaken, niet om de term ‘Zwarte Piet’. Met zijn boosheid bedoelde hij zich niet in de Pieten-discussie te mengen, “Ik ben een groot voorstander van Zwarte Piet en ik heb helemaal niets met die hele discussie”.

Aangifte

Een medewerker van de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) in Eindhoven doet aangifte tegen het Jeroen Bosch Ziekenhuis naar aanleiding van een incident met een naambordje met daarop ‘Zwarte Piet’. Tegenover Omroep Brabant verklaarde hij: “Toen ik het verhaal en de halfbakken verklaring van het ziekenhuis las, wist ik het zeker: ik moet aangifte doen”.

Lees ook

Aangifte tegen ziekenhuis om ‘Zwarte Piet’