Bladen

Blendle krantenoverzicht 29 november

29-11-2014 13:28

De Telegraaf: Klanten misbruiken beoordelingssites als Zoover en Kieskeurig als chantagemiddel

“Hoe vaak ik al niet te horen heb gekregen dat iemand korting wil, omdat hij anders een negatieve recensie achterlaat op internet.” En dat werkt, want klanten vertrouwen blind op de recensies en een slechte recensie is dus dodelijk. “Ik las eens een recensie van iemand die schreef dat (…) de schnitzels ’niet te vreten waren’. Maar we serveren helemaal geen schnitzels!” 

Het Parool: Dealers niet weg te denken uit Amsterdam

Nu de mysterieuze witte heroïne opnieuw slachtoffers heeft geëist – twee Britten bezweken er dinsdag aan – dringt zich de vraag op hoe het met de straathandel in drugs in Amsterdam staat. De vraag houdt al heel lang het aanbod in stand

AD: Het huis van de Miedema’s rook altijd naar gras

Ze is op dit moment dé ster van het vrouwenvoetbal en wordt ook wel de ‘Messi van het damesvoetbal’ genoemd. “Aan de deur bij de Miedema’s stonden nooit meiden. Alleen maar knullen. Met een bal tussen de voeten, welteverstaan.” De rest van de dag zagen vader Rene en moeder Carolien Vivianne niet meer. 

de Volkskrant: De jeugd is dik, de overheid slap

Kinderen zijn al lang te dik en de overheid vindt dat heel erg. Dus doet de overheid daar wat tegen? Nee hoor, dat is aan Schuttelaar en Partners, communicatiebureau. Geld voor de strijd tegen obesitas is er niet echt, dus mag dit bureau als vooruitgeschoven post van het ministerie z’n best doen met behulp van sponsors. En wie zijn dat anders dan bedrijven uit de voedselindustrie

Trouw: Ik wilde door, want mijn troepen moesten ook door

Eén dag was Peter van Uhm Commandant der Strijdkrachten toen zijn zoon Dennis om het leven kwam door een bermbom in Afghanistan. Tijd voor rouwen was er lang niet altijd, het werk ging voor: “Van tevoren had ik met mijn woordvoerder afgesproken dat hij de persconferentie moest beëindigen als ik mijn hand op zijn arm zou leggen.” 

NRC: Hoe gaat het eigenlijk met Jan Kees de Jager, oud-minister van Financiën?

Nou, die zit er warmpjes bij. Hij is nu CFO van KPN en heeft een basissalaris van 625 duizend euro. Oud-politicus gaat voor het grote geld, klinkt het. Maar dat vindt hij onzin: “Ik heb me nooit een politicus gevoeld, zeker geen carrièrepoliticus.” En hij heeft het prima naar zijn zin. “Jouw telefoon heeft geen full-hd-scherm hé? De mijne wél.” 

TPO Magazine: Waarom we alleen geld geven tegen ebola als Angelina dat zegt

Giro 555 is momenteel bezig met een actieweek tegen ebola, en daar worden veel beroemdheden bij ingezet. Maar waarom willen we eigenlijk pas geld geven als Bono en Angelina Jolie dat vragen

De Standaard: Iedere twaalf minuten een andere patiënt

Stijn De Jaeghere is thuisverpleger in Gent. Tussen kwart voor zes en half twee werkt tijdens zijn ronde aan één stuk door. Bijna acht uur lang is hij onderweg, tijd voor een lunchpauze is er niet. Stijn zal vandaag 38 patiënten bezoeken, dat komt neer op één patiënt per twaalf minuten. “De deur achter je dichttrekken terwijl je weet dat je patiënt het moeilijk heeft: het is hard. Maar zo werkt het.”