Binnenland

Mensen met een mening – Donderdageditie

27-11-2014 19:19

“De PVV is nieuwe grenzen overgaan.”

Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA)  haalde donderdag in de Tweede Kamer uit naar de PVV na uitspraken over onder meer het sluiten van moskeeën. Het lijkt er op dat de PVV steeds meer weerwoord krijgt uit het Kabinet. In september wees minister-president Mark Rutte de PVV al terecht.

De Rotterdamse nachtburgemeester Jules Deelder was vandaag even dagburgemeester van Rotterdam. Daar hoorde een motie bij. Loco-burgemeester Joost Eerdmans zette deze op Twitter: Deelder zou het fijn vinden als Rotterdam ‘de dingen een beetje meer, weet je wel’, op z’n beloop zou laten. Dit met het het oog op het feit dat ‘Rotterdam toch wel de mooiste stad van de wereld is ‘.

“Waylon is de enige ware troonpretendent van de laatste rockzanger van de lage landen. Zijn compromisloze overgave aan muziek, zijn laconieke omgang met het BN-er-schap en zijn neiging om overal eerlijk over te zijn maken hem tot schatbewaker van het werk en gedachtegoed van Herman Brood.”

Hoofdredacteur van ThePostOnline Bert Brussen reikt donderdagavond in Den Haag de Herman Brood Award uit aan Waylon. Dit schreef hij in het juryrapport over de rebelse zanger.

“Nederland is niet racistisch”

Turkije beschuldigt Nederland niet van racisme. Dat zei de woordvoerder van de Turkse ambassade donderdag tegen het ANP naar aanleiding van de commotie over een verklaring waarin de Turkse overheid Nederland ervan beschuldigt de Turkse gemeenschap in ons land te discrimineren en op een racistische manier te bejegenen. In de verklaring spreekt Turkije wel zorgen uit over het negatieve imago dat in ons land is gecreëerd van Turkije. Bijvoorbeeld door de suggestie die wordt gewekt met uitspraken over de ‘lange arm van Ankara’, zo stelde de woordvoerder. Volgens hem beschouwt Turkije Nederland als een van de naaste bondgenoten.

“Studenten van Inholland zijn denk ik anders. In het kunstonderwijs weten mensen vaak heel goed wat ze willen. Hier zit veel meer variatie in studiekeuze en de achtergrond die studenten meebrengen. En ook in de mate waarin ze overtuigd zijn van de studiekeuze die ze hebben gemaakt.” 

Dat roepen we al jaren, dat studenten van InHolland anders zijn. Bijvoorbeeld omdat ze een diploma hebben wat nog altijd niks waard is. Of zou de nieuwe voorzitter van het college van bestuur van hogeschool InHolland Jet de Ranitz dat niet bedoelen?

“De Pavlov-reactie bij de andere Kamerleden was voorspelbaar. Iedereen was gechoqueerd en boos, waarna De Graaf de vermoorde onschuld speelde. Zijn woorden werden verdraaid, hij had alleen maar iemand geciteerd, en ga zo maar door.”

TPO’s Chris Aalberts vindt dat de Tweede Kamer het de PVV wel héél erg makkelijk maakt.