Weten & Tech

Tijger van Poetin op strooptocht in China

26-11-2014 17:12

In 2008 liet Vladimir Poetin twee Siberische tijgers los. Hij deed dat in het kader van een programma om die dieren te beschermen. Voorzien van een GPS-tracker gingen ze de boer op. Dat laatste nemen ze iets te letterlijk.

Volgens het officiƫle Chinese nieuwsagentschap Xinhua heeft tijger Ustin afgelopen week vijftien geiten vermoord in het noordoosten van China. De boer ik kwestie was woest, maar wordt gecompenseerd door de Chinese autoriteiten.
photolenta_big_photo
De tijgers maken deel uit van vijf pubs die door Russische wetenschappers zijn gered. Poetin ontfermde zich over drie van die dieren en liet ze los is Amur. Die regio omvat zowel het oosten van Rusland en het noordoosten van China.
photolenta_big_photo (1)
Door de gps trackers die ze bij zich dragen weten de autoriteiten waar de dieren zich bevinden. Zo is Ustin de grens overgestoken, gevolgd door Kuzya. Die laatste wordt verdacht van het doden van vijf kippen, vorige maand.
photolenta_big_photo (2)
Omdat de tijgers in China beschermd zijn, en je niet zomaar een tijger die beschermd wordt door Poetin afschiet, is de boeren gevraagd hun levende have beter te beschermen.