Nieuws

Blendle krantenoverzicht 25 november

25-11-2014 08:57

nrc.next: Chuck Hagel moest weg. Dit is waarom
Ineens slachtofferde president Obama gisteren defensieminister Chuck Hagel. Hij werd eigenlijk aangenomen als minister van terugtrekkingen, maar toen kwam IS. Hagel was een ‘goede vriend’ zei Obama, maar hij werd nooit lid van Obama’s groepje vertrouwelingen.

Trouw: Artsen zonder Grenzen boycot ebola-actie
Leuk, die inzameling voor Giro 555, maar wij doe niet mee. Dat statement maakt Artsen zonder Grenzen. Zij zien niets in het inzamelen van geld. Dat richt zich niet op de kern van het probleem: het oplossen van de ebola-epidemie. ‘Mensen zijn harder nodig dan geld.’

de Volkskrant: In Zweden kan het wel: livslångt lärande
‘De langstudeerder’ is ondertussen persona non grata in Nederland. Onterecht, volgens onderwijscolumniste Aleid Truijens van de Volkskrant. Om dit te bewijzen trok ze naar Zweden, wereldkampioen bijscholing. Psychologiestudent Klas (32): ‘We zijn geen 18 meer, dat geef ik toe. Maar oud?’

krantjes 25 november

Het Parool: Prima vals geld, morgen thuisbezorgd
Voor 12,50 euro krijg je een briefje van vijftig toegestuurd. Simpel besteld via internet. Bulgaren en Italianen zijn berucht om hun vervalsingen van eurobiljetten, maar de Nederlandse huis-tuin-en-keukenvervalser is bezig aan een opmars. Jongeren fabriceren met knip- en plakwerk hun eigen valse biljetten.

AD: ‘Opeens vielen er twee benen uit het visnet’
‘Het blijft maar door je kop gaan. Dat beeld van die twee gymschoenen die uit het net staken, staat op mijn netvlies gebrand.’ Garnalenvisser Nico Letsch viste gisteren het lichaam van de vermiste Nikola Smoljanic op.

de Volkskrant: De E van Eetbaar
E-nummers, er is weinig waar zo veel onbegrip over bestaat. Er is ook geen ander onderwerp in de voedingswereld waarover zo heftig strijd wordt geleverd. De gevestigde wetenschap zegt: ‘Eet u maar rustig door.’ De tegenstanders beweren dat de hulpstoffen kankerverwekkend zijn. Maar wie zijn deze anti-E-activisten eigenlijk en hebben ze een punt?

De Telegraaf: Het zijn zware tijden voor Fred Teeven
‘Het is eigenlijk nooit goed,’ verzucht Teeven. Hij doet zijn uiterste best om het aantal asielzoekers in te perken, maar door de huidige onrusten in de wereld wil dat maar niet echt lukken. De Telegraaf stelt een prangende vraag aan de staatssecretaris: Kan Nederland de forse stroom asielzoekers wel aan?

nrc.next: Straks is alle communicatie afluisterbestendig
Versleuteling lijkt mainstream te worden, nu Apple en Google het standaard aanbieden. Privacy is nu een verkoopargument. Dat zint geheime diensten totaal niet. “Dit kan het leven van een kind kosten.”

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle