Binnenland

Turks-Nederlandse jongeren geschokt door woorden Asscher

24-11-2014 07:49

Een aantal Turks-Nederlandse jongeren zegt geschokt te zijn door de reactie van minister Asscher (Sociale Zaken) op een onderzoek naar steun van Turkse jongeren aan terreurorganisatie IS. Dit meldt RTL Nieuws. Volgens Cemil Yilmaz, die namens de groep spreekt, moet Asscher zich bewuster zijn van de impact van zijn woorden. Met deze boodschap gaat de groep vandaag naar de minister toe.

Asscher zei twee weken geleden zeer verontrust te zijn over de resultaten van een onderzoek door Motivaction. Tachtig procent van de Turks-Nederlandse jongeren die door het bureau werden ondervraagd zei gewelddadige groeperingen als Islamitische Staat te steunen.

Volgens de jongeren, die politiek actief zijn voor uiteenlopende partijen in Nederlandse gemeenten, klopt er niks van het onderzoek. Ook vinden ze dat Asscher zich er te hard over heeft uitgesproken.

Asscher heeft al aangekondigd het onderzoek nog eens goed tegen het licht te houden. Een online petitie die is opgesteld door de Turks-Nederlandse jongeren, is inmiddels al 2400 keer getekend.