Binnenland

Kamervragen over ‘moslimbroeders’ op de Dam

24-11-2014 07:23

Joram van Klaveren (Groep Bontes/van Klaveren) gaat Kamervragen stellen over een demonstratie op de Dam zondag. Daarbij zouden misschien leden van de Moslimbroederschap aanwezig zijn geweest.

Op internet dook een filmpje op van cameraman Frank Buis. In het filmpje is te zien dat een man een klap krijgt tijdens de demonstratie. Buis bracht het filmpje naar buiten met de titel  Moslim ‘broederschap’ op de Dam.

Ook waren tijdens de demonstratie vlaggen en borden met daarop het zogeheten Rabia-teken te zien. Dit teken, een zwarte hand met vier vingers omhoog op een gele achtergrond, wordt sinds begin 2013 gebruikt tijdens protestmarsen in Egypte. Ook is het sindsdien tijdens veel andere demonstraties te zien, ook in andere landen zoals Turkije.

Het teken wordt veelvuldig gebruikt door aanhangers van de Moslimbroederschap. Van Klaveren wil nu van minster OPstelten (Veiligheid en Justitie) weten of er tijdens de demonstratie vertegenwoordigers van Islamic Relief aanwezig waren. Deze organisatie zou banden hebben met de Moslimbroederschap.