Opinie

Mensen met een mening, bonusquote

22-11-2014 13:56

“In januari begint een grootscheepse antiracismecampagne van een een illuster gezelschap van NGO’s, filmmakers en universiteiten. Er hoort een racismetest bij die al een maand eerder wordt gelanceerd, 1 december, bij de film ‘Zwart als roet’ van Sunny Bergman. “

“Wat bereik je met dat botte openlijke racisme? Ik denk dat juist de norm van het voortdurend zeggen waar het op staat heeft bijgedragen aan de maatschappelijke inbedding en acceptatie van racisme. Het lijkt me een gegeven dat expliciet racisme voorkomt in Nederland. 

“Hier in Nederland schrikken mensen als ze racistisch worden genoemd, racisme wordt hier eigenlijk te weinig onderkend. Je moet heel veel doen om duidelijk te maken wat er racistisch is aan iemands gedrag.

“We produceren al decennia statistieken waarin cultuur en etniciteit een rol spelen. Ik vind het eigenlijk verbazingwekkend dat de antiracistische reactie zo lang heeft geduurd. Al twintig jaar wordt de allochtoon gedevalueerd tot tweederangsburger. Dat is niet bij Wilders begonnen, dat zag je al bij Bolkestein. Het was een afrekening met de politiek correcte houding van de jaren negentig. En ineens moest alles maar gezegd kunnen worden.”

Ziet u nou wel? U bent een racist! Allemaal! En dat is allemaal de schuld van Bolkestein en die belachelijke vrijheid van meningsuiting waardoor er zomaar dingen worden gezegd waar het op staat! Gelukkig is het Parool, misschien wel de allerallerallerallerallerallerpolitiekcorrectse subjectieve PvdA-kwaliteits krant van Nederland, er ook deze keer weer als de kippen bij om het policor wijsvingertje eens flink voor uw ogen te laten wapperen. Foei blanke meninggevende Nederlander die steeds feiten wil benoemen, foei!