Binnenland

Scholier (14) Purmerend bedreigd en afgeperst door leeftijdgenoten

21-11-2014 09:14

In Purmerend luidt een moeder van een 14-jarige jongen de noodklok. Haar zoon wordt door drie andere jongens in de leeftijd tussen twaalf en veertien jaar oud bedreigd met messen, boksbeugels en pistolen, aldus de vrouw tegen Metro.

De jongen moet onder meer zijn geld en kleding afstaan. De moeder is wanhopig. De vrouw deed onlangs aangifte bij de politie, maar hierna zijn de dreigementen alleen maar erger geworden, zo zegt ze.

“Mijn kind wordt door jongens tussen de 12 en 14 jaar bedreigd met messen, boksbeugels en pistolen. Hoe ze aan de wapens komen weet ik niet. De jongens zitten op andere scholen in Purmerend, het zijn gasten die mijn zoon kent van de lagere school. Ze willen zijn geld en zijn kleding en ze proberen bij vriendjes van mijn zoon meer informatie over hem te achterhalen,” aldus de vrouw tegen het dagblad.

De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan. “Wij zijn druk bezig met een onderzoek. Er is een jeugdcoördinator van de politie bij betrokken die zich richt op het contact op de scholen. Het wordt serieus opgepakt,” zegt een woordvoerder.

De adjunct-directeur van het Clusius College, waar de jongen op school zit, geeft aan dat er sinds de aangifte een week lang extra toezicht is geweest op school. “De melding is mij maandag 10 november ter oren gekomen en daarop is er direct contact geweest met de politie. Wij hebben het veiligheidsprotocol gevolgd en om de veiligheid van de jongen op het schoolplein te garanderen is er gedurende een week een extra oogje in het zeil gehouden. Inmiddels is het toezicht weer op normaal niveau. De teamleider is het vaste aanspreekpunt en onderhoudt veelvuldig contact met de moeder en de zoon.”