Nieuws

Blendle krantenoverzicht 20 november

20-11-2014 08:49

Trouw: Voor straf blaast Israël weer huizen van daders op
Nadat Palestijnse terroristen dinsdag vijf mensen in een synagoge in Jeruzalem vermoordden, beloofde premier Netanyahu een ‘keihard antwoord’. Dat blijkt nu het vernietigen van huizen van de aanslagplegers en hun familie. Een praktijk die in 2005 juist werd afgeschaft omdat het niet blijkt te werken.

nrc.next: Hoe is het intussen met die nieuwssite van 250 miljoen?
Het was groot nieuws in de mediawereld: eBay-oprichter en miljardair Pierre Omidyar trok 250 miljoen dollar uit voor een veelbelovende nieuwssite. The Intercept wist meteen journalist Glenn Greenwald (van de NSA-onthullingen) aan zich te binden. Gegarandeerd succes zou je denken, maar na zeven maanden is het verrassend stil.

de Volkskrant: Leroy Fer: ‘Niet eens alle donkere spelers stonden erop’
Robert Vuijsje spreekt elke week met iemand over zijn land van herkomst. Deze week is Leroy Fer aan de beurt. En natuurlijk gaat het over de veelbesproken selfie. ‘Moet ik kijken met wie ik wel en niet op de foto mag gaan? Moet ik dan met negen blanke jongens op de foto gaan?’

De Tijd: Netflix zoekt iemand die alle films en series wil kijken
Joggingbroek aan, chips op tafel en heel de dag op de bank liggen. De vacature ‘betaald films en series’-kijken van Netflix is er nu ook voor Nederland. Officieel word je dan ‘tagger’, maar eigenlijk is het gewoon de beste baan ooit.

krantjes 20 november

de Volkskrant: Teng woont al 30 jaar in een kooi
‘Wonen in een kooi van nog geen twee meter went op den duur, maar die smerige tropische warmte niet.’ De huurprijs? Een slordige 130 euro. Eigenlijk waren de kooien bedoeld voor vluchtelingen, maar nu wonen er 200 duizend Hongkongers.

nrc.next: Iedereen zoekt nu naar de moordenaar van Hae
Amerika is al weken in de ban van een podcast. In de serie Serial duikt journaliste Sarah Koening in de moordzaak van het 18-jarige meisje Hae Min Lee. De moord is inmiddels vijftien jaar geleden, en haar ex-vriend is al veroordeeld. Vanwaar dan toch deze publiekelijke opwinding?

VARAgids: Hoe kijken ervaren filmmakers naar IS-filmpjes?
‘Videotechnisch geweldig’, ‘best goede uitsnede’ en ‘de beelden stralen rust uit’. Best prima filmmakers dus, die jihadisten. Dat we de onthoofdingen zelf niet zien, kan ook een bewuste keuze zijn, aldus Martin Koolhoven. ‘Misschien is de suggestie wel intenser dan het daadwerkelijk tonen.’

Quote: Kaaskoppen in Silicon Valley
De startup-wereld begint eindelijk langzaam van de grond te komen in Nederland. Maar het is te laat voor duizenden landgenoten, zij zitten namelijk al jaren in hét mekka van techstartups: Silicon Valley. Maar waarom en hoe doen ze het? ‘In Nederland heeft iedereen rechten, hier heb je geen rechten.’

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle