Buitenland

Israël blaast uit wraak huis Palestijn op

19-11-2014 07:07

In het oosten van Jeruzalem heeft het Israëlische leger woensdag het huis opgeblazen van een Palestijn. De Israëlische krant Haaretz schrijft dat het gaat om het huis van een man die eind oktober een aanslag pleegde waarbij twee mensen omkwamen.

Ook de politie deed mee aan de sloopactie, die al eerder was aangekondigd. Het is de eerste keer sinds maanden dat Israël weer het huis van een Palestijn opblaast uit wraak. In augustus werd voor straf het huis vernietigd van de Palestijnen die verantwoordelijk waren voor de ontvoering en dood van drie Israëlische tieners.

Eind oktober reed de eigenaar van het huis, Abdel Rahman al-Shaludi, met zijn auto in op een groep mensen die stonden te wachten op een trein. Bij de aanslag vielen twee doden, waaronder een drie maanden oude baby, en vijf gewonden. al-Shalud werd door agenten neergeschoten en overleed later in het ziekenhuis.

Dinsdag gaf de Israëlische premier Benjamin Netanyahu opdracht om ook de huizen te slopen van de Palestijnen die een aanslag pleegde op een synagoge in Jeruzalem. Daarbij kwamen zeven mensen om het leven, onder wie de daders.

Anp/TPO