Blendle krantenoverzicht 17 november

17-11-2014 08:54

De Standaard: Voelt IS zich in het nauw gedreven?
De nieuwe gruwelvideo die door IS is vrijgegeven verschilt nogal van de eerdere video’s. Dit keer wordt niet alleen een Amerikaanse hulpverlener onthoofd, maar wordt ook, nogal expliciet, een massa-executie getoond. Het zou kunnen wijzen op frustratie bij de jihadisten.

De Telegraaf: PvdA Limburg waarschuwde al voor Öztürk
Hij was geen sociaaldemocraat, hij was er voor de Turken. ‘Deze man heeft onder zijn pak gewoon een Turkse vlag’, zei een Roermonds raadslid dat nauw samenwerkte met Öztürk. “We hebben tegen het partijbestuur gezegd: ‘weet waar je aan begint.'”

nrc.next: Een interview met een ‘totale dikke mongool’
Martijn Koning is het gedoe met Javier Guzman (lees: bedreiging) weer aardig te boven gekomen, blijkt uit dit komische ik-interview: ‘Schiet op slome, het is hartstikke koud buiten.’ ‘“Nou, het is aan jou niet te zien dat het koud is”, antwoord ik en wijs naar zijn enorme penis.’

krantjes 17 november

AD: Niemand wilde met Poetin knuffelen. Behalve een koala
Op de G20 in Brisbane werden dit weekend concrete maatregelen voorgesteld om de wereldeconomie extra te laten groeien. In de wandelgangen werden echter vooral verwijten naar Poetin gemaakt. De Russische president vertrok dan ook voortijdig.

de Volkskrant: Het sprookje van spastische Robin
Robin Corbee is spastisch en schrijft daarover columns voor de plaatselijke krant. Totdat ze wordt ontdekt door kunstenaar Rob Scholte, die haar aansprak in het café. Hij las haar columns, was meteen verkocht en tipte haar bij uitgeverij Lebowski. En nu is daar haar eerste roman.

De Telegraaf: Eerst brand, nu vogelgriep
Het zit de eigenaar van pluimveehouderij De Goede Leg, op zijn zachtst gezegd, niet mee. Twee jaar geleden brandde de boerderij tot de grond toe af en nu dit. ‘Het is onwerkelijk. Een tragedie. We hopen snel weer alles op de rit te krijgen.’

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle