KOZP: ‘Wij plegen geweldloos verzet zoals Martin Luther King’

16-11-2014 12:13

Hieronder de regels die anti-Zwarte Piet demonstranten worden geacht na te leven bij demonstraties:

 

Voor alle mensen die straks naar de Vreedzame Manifestatie voor Verandering komen, neem graag het volgende door:

PRINCIPES VOOR VREEDZAAM PROTEST VAN KICK OUT ZWARTE PIET!
Deze principes zijn gebaseerd op de principes van geweldloos verzet van Martin Luther King.

1. Een vreedzaam protest is wat wij nastreven. KOZP is niet uit op gewelddadige activiteiten, rellen, delicten of andere vormen van protest die tot onnodige provocatie kunnen leiden. Wij vragen iedereen om zijn of haar (letterlijke) strijdbijl thuis te laten en naar het protest te komen met een goed, rustig en vreedzaam hart. Houdt het positief en kijk uit met provocerende uitspraken.

2. KOZP zou het op prijs stellen als iedereen in het zwart zou komen om eenheid te creƫren. Het kledingvoorschrift is niet verplicht. Iedereen is welkom, maar om de eenheid te benadrukken willen wij graag een ieder vragen om deze kleur te dragen.

3. Wij willen graag een ieder adviseren om alle vormen van media door te verwijzen naar de woordvoerders van KOZP. De media staat er namelijk bekend om dat zij materiaal manipuleren om hun eigen doeleinden te behalen of om een negatief beeld neer te zetten. Mocht u toch in gesprek raken met een journalist, wees dan voorzichtig en alert met wat u communiceert.

4. Spandoeken, posters, stickers, borden en alle vormen van tegengeluid zijn toegestaan. Het is een stil protest met onze aanwezigheid beogen we een statement te malen en onze mening te uiten. Objecten die een veilige doorgang beperken zijn niet toegestaan.

5. KOZP wil met deze demonstratie een tegengeluid geven aan het racistische karikatuur van Zwarte Piet. Mensen die pro Zwarte Piet zijn en anderen die het doel, of de boodschap van ons vreedzame protest willen verstoren, worden dringend verzocht om onze vrijheid van meningsuiting te respecteren.

6. Medestanders die bovenstaande principes niet kunnen respecteren worden verzocht om thuis te blijven!

Foto’s: Evert Elzinga/ANP

ANP-1000_29986551 ANP-1000_29986589 ANP-1000_29986576 ANP-1000_29986584