Binnenland

Eigenaar gaycafé mishandeld wegens gay zijn

11-11-2014 12:30

Rocco van Wort, eigenaar van gaycafé Wilsons by R & R in Haarlem is maandagnacht mishandeld toen hij zijn café sloot. De dader zou een krantenbezorger zijn. Die riep volgens Van Wort “Vuile kankerhomo, rot op!” Dat meldde RTV Noord-Holland dinsdag.

Vuistslag

Van Wort zou ook een vuistslag van rechts boven op zijn neus hebben gekregen. “Ik viel van het trottoir, gelukkig kwam er geen auto aan.” Hij krabbelde overeind en rende weg, maar werd achtervolgd. “Naar mijn idee was hij nog niet klaar met me.” Van Wort wist zich te verschuilen in zijn huis een eindje verderop. Een 51-jarige man werd opgepakt.

Van Wort kan nog niet beseffen wat hem is overkomen. “Ik ben gewoon in elkaar gemept door een krantenbezorger. Ik en mijn vriendje hebben de afgelopen tijd zo hard gewerkt om het café open te houden en dan gebeurt dit.” Van Wort is pas sinds enkele maanden in handen van Van Wort. Zijn doel is om het café ook toegankelijk te maken voor heteropubliek. Van Wort zegt zich niet te laten afschrikken door de gebeurtenis en zijn werk weer op te pakken zodra dat kan.

TPO/Anp