Binnenland

Zwarte Pieten bedreigd en bespuugd

30-10-2014 08:04

Zwarte Pieten en hulpsinterklazen worden bedreigd en lastig gevallen. dit zegt een medewerker van sinterklaasbezoekjes.nl. Het bedrijf verhuurt in de feestmaanden Sinten en Pieten in heel Zuid-Holland. “We hebben klussen af moeten zeggen omdat er geen goede beveiliging was,” aldus de man tegen Omroep West.

De medewerker wil niet met zijn achternaam genoemd worden, omdat hij bang is dan ook doelwit te worden van de anti-pieten. “Ik ben toch bang dat mensen me dan gaan opzoeken, of nare dingen op mijn Facebook gaan zetten,” zo zegt hij.

“Onze medewerkers worden regelmatig bedreigd en bespuugd,” vertelt de man. “Soms worden Sint en Piet met de auto klemgezet, zodat we niet op tijd op de afspraak zijn. In Den Haag is een keer een zijspiegel van een auto afgebroken.”

Buiten dit voorval is er nog geen echte schade aangericht. “Maar onze medewerkers maken wel doodsbenauwde situaties mee.”

Het verhuurbedrijf bestaat al ruim 40 jaar. Ieder jaar zetten ze vanaf half november ongeveer 60 Sinten per dag in. “Het intimideren is begonnen toen de discussie oplaaide. Sinds 2011 zetten we beveiliging in. Vorig jaar moesten we bezoeken zelfs afbreken.”