Binnenland

Rechtszaak tegen Sharon Gesthuizen (SP) geseponeerd

30-10-2014 06:38

De aanklacht tegen SP-kamerlid Sharon Gesthuizen en postbode Leon Muskens is door het Openbaar Ministerie ingetrokken. De twee worden niet langer vervolgd voor  demonstreren op een verboden plek. De rechtszaak die op 10 november stond gepland, is daarmee van de baan, zo schrijft het AD.

Het duo belandde in maart 2012 zes uur in een Haagse politiecel na een demonstratie van enkele tientallen boze postbodes. Na afloop van de demonstratie wilden ze met een kartonnen doodskist van de Tweede Kamer naar het hoofdkantoor van PostNL lopen. Volgens de politie was dat in strijd met gemaakte afspraken en pakte ze op.

Waarom het OM de zaak seponeert is niet geheel duidelijk. Eerder sprak de officier van justitie nog van een ‘zeer principiële zaak’.

We was er eerder een misser. Vorig jaar blies de Haagse kantonrechter de zitting vlak na de start af wegens een vormfout van het OM. “Mede daardoor hebben we nu besloten Gesthuizen en Muskens niet langer te vervolgen,” verklaart woordvoerster Ilse de Heer.

Het SP-Kamerlid zegt flink te balen van het besluit de zaak niet dor te laten gaan: “Ik had deze zaak zó graag voor laten komen. Leon en ik zijn geheel onterecht aangehouden en deden niks verkeerd. De kans op een rechterlijk oordeel daarover wordt me nu ontnomen.”