Binnenland

Curator beschuldigt Henk Krol van liegen

30-10-2014 09:48

De ophef rond 50Plus-boegbeeld Henk Krol is nog lang niet ten einde, zo meldt De Telegraaf. In de krant beschuldigt curator Louis Deterink Krol van het verspreiden van ‘onzin’ en ‘volstrekt onjuiste informatie’.

Ook zijn er nu beschuldigingen dat het ministerie van Onderwijs een oogje dichtkneep zodat Krol zijn gang kon gaan.

Op het ministerie van Onderwijs wordt er vandaag wederom gesproken over het hoofdpijndossier Krol. Onderwerp: hoe komt ruim 2 ton subsidie terug?

Volgens het huidige bestuur van de stichting Vrienden van de Gay Krant kan er maar één zijn die moet opdraaien voor alle schade, en dat is Krol. Hij vroeg als voorzitter van de stichting de subsidies aan en sluisde deze vervolgens door naar zijn noodlijdende bv’s.

Het bestuur voelt zich niet alleen belazerd door de 50Plus-leider, maar ook door het ministerie dat jarenlang geld bleef overmaken, terwijl van serieuze controle nauwelijks sprake was. “Krol hoefde maar te vragen of hij kreeg binnen een week het geld,” meldt de advocaat van de stichtingbestuurders, Oscar Hammerstein. “Dat is echt ongekend.”

Hammerstein stelt dat er aanwijzingen zijn dat één of meerdere ambtenaren oogluikend toelieten dat Krol het geld gebruikte voor zijn noodlijdende bedrijven.

De stichting heeft gisteren aangifte gedaan tegen Krol. Naar nu blijkt is er echter ook aangifte gedaan tegen één of meer direct betrokken ambtenaren, wegens ‘verduistering, vervalsing en omkoping’. Een woordvoerder van minister Bussemaker van Onderwijs wil niet ingaan op die beschuldigingen.