Blendle krantenoverzicht 30 oktober

30-10-2014 08:50

Elsevier: Wat hebben we aan Neelie Kroes gehad?
Ze kwam in de Europese Commissie omdat CDA, PvdA en D66 geen geschikte vrouwelijke kandidaat konden vinden. In Brussel werd ze met scepsis ontvangen. Morgen neemt ze afscheid als eurocommissaris. Elsevier blikt terug op tien jaar Neelie Kroes.

nrc.next: Gestudeerd? Dan kijk je neer op die mbo’ers
Vandaag verschijnt het boek Gescheiden Werelden?, waarin wordt gewaarschuwd voor de gevolgen van de groeiende tweedeling in Nederland. Hoogopgeleiden willen steeds minder te maken hebben met lageropgeleiden en lageropgeleiden raken zich steeds meer geïsoleerd in de samenleving. Hoe komt dat?

AD: Hij verkocht zijn app voor 137 miljoen euro
Nimbuzz, zo heet de chat- en bel-app van Evert Jaap Lugt. In Azië is de app waanzinnig populair, in India zelfs populairder dan Facebook, YouTube en Google. Lugt heeft ook een belangrijke boodschap voor de Nederlandse jongeren: Ga eens programmeren!

krantjes 30 oktober

de Volkskrant: Een overvaller in elkaar meppen, werkt dat?
‘Weerstand bieden bij een overval leidt altijd tot geweld.’ En geweld leidt tot slachtoffers. En meestal zijn het niet de overvallers zelf die het gevecht verliezen. Dus: meewerken, spullen afgeven en ze gewoon hun gang laten gaan. ‘Het zijn maar spullen.’

De Telegraaf: Friese Piet blijft zwart!
Nog twee weken en dan zet Sinterklaas weer voet aan wal in Nederland, maar niet in het Friese dorpje Grou. In Grou doen ze het namelijk anders. In Grou hebben ze Sint Piter, en Sint Piter komt in februari aan op een mooi zwart Fries paard. Bovendien heeft Sint Piter maar één Swarte Pyt, en ‘die blijft swart’.

nrc.next: Dit is de meest besproken politicus van Amerika
Hij wordt geliefd en gehaat bij zowel zijn eigen Republikeinen als bij de Democraten. Zijn pleidooi voor maximale individuele vrijheid lijkt partij-overschrijdend en bindt grote groepen jongeren aan hem. Op dit moment voert hij flink campagne in Iowa en dat is niet voor niets: Rand Paul wil de 45e president van de Verenigde Staten worden.

Psychologie Magazine: Zo zorg jij dat je partner bij je blijft
Hoe voorkom je dat je vriend of vriendin wordt ingepikt door een ander? Volgens evolutionair bioloog David Buss hebben we daar 19 strategieën voor. Van zoenen in het openbaar tot je partner verbergen.

Trouw: Van Sportvrouw van het Jaar tot pornoster
Tijdens haar wedstrijden zag topturnster Verona van Leur mannen van middelbare leeftijd met enorme lenzen op hun camera’s in het publiek zitten. Vast niet omdat ze zo van turnen hielden. Jaren later zag ze er mogelijkheden in.

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle