Achtergrond

Blendle Zaterdagkrantenoverzicht: 25 oktober

25-10-2014 12:20

De Telegraaf: 100 dagen na MH17 en Nederland kijkt toe

‘Die Nederlanders komen hun doden maar niet ophalen’, verklaart Andreij Tjserenko verbaasd. De Australiërs en Maleisiërs lieten zich wel zien, maar Nederland: ho maar. ‘Hoe kun je als land nou toch zo’n brevet van onvermogen afgeven?’

 

AD: Daar is Camiel alweer

Sinds hij aan de kant is gezet bij KLM is hij Nederlands bekendste werkloze: Camiel Eurlings. Maar krap twee weken later duikt hij alweer op bij een verplicht uitje in zijn geboortestad Valkenburg. De hamvraag is natuurlijk: Gaat Camiel het redden?

 

De Tijd: Breaking Bad in België

‘Dit zijn moordenaars die vergif op de markt brachten dat wordt verkocht aan minderjarigen.’ Zoveel coulance toonden de rechters voor de beheerders van het grootste xtc-lab van West-Europa. Verstopt in een varkensstal, achter strobalen. En de burgemeester had niks door. Ook al woonde hij er tegenover.

 

nrc.next: Wat voor straf staat er op de Hitlergroet’?

Een enkeltje Auschwitz’, was één van de voorstellen, maar de rechter besloot – hoe verrassend ook – toch anders. Een maand voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. En dat ondanks dat Dick (de man van de Hitlergroet) Joods was en een davidster op zijn rug had getatoeëerd. ‘Dick is geen fascist.’

 

AD: Zo loop je 26 miljoen mis

De familie was op zijn zachtst gezegd ‘not amused’. Wanneer de notaris het testament voorleest, horen ze de woorden vol ongeloof aan. Haar man, hun vader, Arend Broekman doneert zijn erfenis van 26 miljoen euro (!) nagenoeg in zijn geheel aan het goede doel. Dat kan toch niet waar zijn?


360 Magazine: Hoe hebben gevangenen echt seks?

Over seks in gevangenissen gaan de wildste verhalen de ronde. Maar wat is waar? Ex-gevangene Daniel Genis weet hoe het er echt aan toegaat achter de tralies. Een ooggetuigenverslag over ‘butt pirates’ en ‘booty bandits’.

 

de Volkskrant: Rot op! This is Amsterdam

Wat wordt het druk in het centrum van Amsterdam. Het is nog net geen Venetië, maar daar is ook alles mee gezegd. Maar hoe zorgt de gemeente ervoor dat de overlast niet de overhand heeft? Het klinkt raar, maar wat doet ze eigenlijk aan het bestrijden van toerisme?

 

Quest: Meer oudjes a.u.b.

We vergrijzen. En dat zorgt voor een hoop problemen. Toch is een land vol oudjes minder erg dan een land vol jonge mensen. Want zo’n jeugdoverschot is ronduit gevaarlijk. De kans op conflicten neemt enorm toe. Denk aan Zimbabwe, Afghanistan, Soedan, Syrië. Onrust en weinig welvaart.

 

Coen Crawford, redactie Blendle