Binnenland

Spookraadslid Ihsan Samanci buitte wietknippers uit

24-10-2014 06:46

Oud-raadslid Ihsan Samanci uit Delfzijl, die enkele weken geleden werd opgepakt in verband met drugshandel, heeft een aantal wietknippers uitgebuit. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. Het spookraadslid liet de mensen onder erbarmelijke omstandigheden en zonder loon in wietkwekerijen laten werken.

Samanci (26) en zijn vader (52) zitten sinds hun aanhouding in beperking. Hierom, en omdat het onderzoek nog loopt, wil de politie niet in detail treden over de uitbuiting. Het tweetal wordt verdacht van wapenbezit, drugshandel en uitbuiting. Donderdagmiddag besloot de raadkamer dat ze in ieder geval nog negentig dagen blijven vastzitten.

De politie deed in verband met de zaak zes invallen. Onder meer in een horecagelegenheid van de twee. Bij de invallen is beslag gelegd op administratie, verdovende middelen en een vuurwapen.

Samanci zat tussen 2010 en 2014 in de gemeenteraad voor Sociaal Delfzijl. Hij kwam slechts drie keer opdagen en genoot daarom landelijke bekendheid als zogenoemd spookraadslid. Zijn vader werd al vaker opgepakt.