Binnenland

FNV Bouw: Geen nachtelijke werkzaamheden meer

24-10-2014 08:34

Vakbond FNV Bouw wil dat er ‘s nachts niet meer aan de weg mag worden gewerkt. De vakbond zegt in dagblad Metro dat nachtelijke wegwerkzaamheden te gevaarlijk zijn. “We vinden het belangrijker dat een wegenbouwer de zekerheid heeft dat hij levend thuiskomt, dan dat een automobilist zonder vertraging van a naar b geraakt,” aldus vicevoorzitter Charley Ramdas.

De eis van de vakbond is een direct gevolg van een zwaar ongeluk op de A12 donderdagochtend, waarbij een wegwerker om het leven kwam door een aanrijding met een vrachtwagen. Ramdas wil dat er geen verkeer meer langs de werkzaamheden rijdt. Hij hamert al langer bij Rijkswaterstaat, gemeenten en het ministerie van Infrastructuur en Milieu op meer veiligheidsmaatregelen, waaronder standaard omleidingen voor nachtelijk verkeer.

Rijkswaterstaat reageert dat ,”aan zowel dag- als nachtwerk nadelen kleven. Overdag is het drukker, waardoor snel files ontstaan die het risico op verkeersongevallen vergroten. ‘s Nachts zijn automobilisten vaak minder alert.”

Anp/TPO