Nieuws

Blendle krantenoverzicht 24 oktober

24-10-2014 09:09

De Telegraaf: ‘De crisis is niet terug’
Jeroen Dijsselbloem blijft optimistisch. Hij verwacht dit jaar én volgend jaar economische groei. Op de Eurotop zal hij een nieuwe groeiplan presenteren: niet alleen kijken naar bezuinigingen, maar ook naar hervormingen en investeringen. “Ga me niet vragen naar crisisscenario’s. Daar ben ik niet voor ingehuurd. Ik ben er voor ingehuurd om ons daarvan weg te houden.”

AD: Waar was Wilco?
Wilco (5) was weg. En dat in Cothen – waar vorig jaar de stoffelijke resten van Julian en Ruben werden gevonden. De 7 uur durende zoekactie leverde ook niets op. Maar goed nieuws: hij is terug. Hij was gewoon enorm goed in verstoppertje spelen. ‘Dan hadden jullie maar beter moeten zoeken.’

Trouw: De Mercedes rijdt op valse kassabonnen
Miljoenenfraude op de Haagse markt. Het lijkt haast ondenkbaar, maar het gebeurde toch. De Pakistanen Pravez R. en Waseem R. hielden er dikke Mercedessen aan over. En dat allemaal door een simpel trucje: de pinautomaat werd regelmatig beplakt met de sticker ‘defect’ zodat klanten contant moesten betalen.

de Volkskrant: Leraren nieuwe stijl doen het zo
Het bord, het draait allemaal om het bord. Het bord is wit en oncharmant en met gekleurd tape in vakken verdeeld. Vergaderingen zijn ingeruild voor twee korte ‘bordsessies’ per week. Op de Mariaschool in Rotterdam werkt een nieuwe generatie leraren aan beter onderwijs.

krantjes 24 oktober

Elsevier Juist: Hoe Coolblue een miljardenbedrijf gaat worden
Oprichter Pieter Zwart had twee doelen met online-retailer Coolblue. Ten eerste: miljonair worden. Ten tweede: een voorbeeld van klantvriendelijkheid worden. Het lijkt allebei te lukken. Over het succes van Coolblue, sollicitatiegesprekken in de ballenbak en een nagebouwd café op kantoor. “We waren vanaf dag één winstgevend.”

Vrij Nederland: Wie vermoordde Theo van Gogh?
De regering wil een nieuw onderzoek doen naar de moord op Theo van Gogh, 10 jaar geleden. Waren er medeplichtigen en wat was de rol van de inlichtingendienst, AIVD? Het geeft nieuwe voeding aan oude complottheorieën.

TPO Magazine: Eddy is dood, gemarteld en levend verbrand
Eddy was wat koppig en nors, maar hij had het hart op de goede plaats. Door kinderen werd hij regelmatig voor kerstman uitgemaakt. Afgelopen zaterdag werd hij vermoord in Venezuela. En net als 96% van de andere 25 duizend moorden per jaar, zal zijn moord waarschijnlijk nooit worden opgelost. Michiel Spekkers besloot daarom zelf op zoek te gaan.

360 Magazine: Onderhandelen met terroristen. Dat kan. En het moet
Jonathan Powell, jarenlang toponderhandelaar van de Britse regering, is bepaald geen softe vredesduif. Toch is hij na 17 jaar tot de conclusie gekomen dat we uiteindelijk altijd moeten praten met terroristen. Een confronterend en overtuigend betoog.

Joris Bellwinkel | Redactie Blendle