Binnenland

Ambulancepersoneel in angst om kwaliteit ebolapakken

22-10-2014 07:29

Onder ambulancepersoneel is onrust ontstaan over de kwaliteit van de pakken die bescherming moeten bieden als een mogelijke ebolapatiënt vervoerd dient te worden naar het ziekenhuis. Dat meldt De Telegraaf.

Diverse medewerkers rond de ambulancezorg stellen in de krant dat ze worden beschermd met “een spatbril die je opdoet als je rotjes afsteekt, een minimondmaskertje waarmee je bij wijze van spreken mensen ziet lopen tegen smog. Daarbij zitten dunne handschoenen die we standaard ook al gebruiken en waarvan de helft altijd scheurt”. De medewerkers stellen dat collega’s in het buitenland veel beter worden beschermd.

Dr. Aura Timen, hoofd van het Centrum Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding en werkzaam bij het RIVM zegt in de krant de zorgen niet te kennen, “maar we moeten het wel bespreken.”

Groothandel Almeva, leverancier van materialen aan ruim de helft van alle ambulancediensten in ons land, zegt de klachten van het personeel wel te kennen. “Maar ze stellen al heel snel dat het te minimaal is. Ik hoor ze ook wel zeggen: hiermee ga ik niet op pad. Maar dan denk ik het is toch je werk”, aldus medewerker Ruben Hoogenberg.

Anp/TPO